wie?

Jane Goodall zei; what you do makes a difference and you have to decide what kind of difference you want to make. Welk verschil wil je maken, kún je maken? Weet je welk verschil je zou kúnnen maken?  
De bewustwording van de kleine verschillen die we als individu kunnen maken vind ik belangrijk. Hoe ga je om met het milieu, hoe ga je om met je eigen gezondheid, hoe ga je om met je geld?  
Het gemiddelde kledingstuk dat door ons gekocht wordt, wordt zeven keer gedragen, dan wordt het weggegooid. Als afgestudeerd maatschappelijk werkster ben ik zo’n 12 jaar geleden begonnen met “werkaandewinkel”. Een sociale onderneming, waar mensen die om een of andere reden geen reguliere baan konden krijgen, een dagbesteding hadden in onze tweedehandskledingwinkel.  Inzamelen van kleding, het wassen, strijken, verstellen en verkopen van afgedankte kleding waren de hoofdtaken. 


alles is 

ooit nieuw


werkaandewinkel!


We creëerden er een plek waar aandacht was voor de deelnemers, voor hun fysieke en mentale gezondheid, waar men welkom was en gemist werd maar waar ook aandacht was voor de gedoneerde kleding. 
Waar we waarde hechtten aan de binnengebrachte spullen. Kunnen we het nog hergebruiken, veranderen of recyclen?  En wat scheelt dit in mijn beurs als ik spullen 
tweedehands koop?
 Dat waren oa onderwerpen waar we als groep over spraken. Het was mooi om te zien hoe mensen kunnen opbloeien d.m.v een zinvolle dagbesteding, ergens bij te horen en samen te ontdekken dát je zeker impact kunt maken door kleine veranderingen in de keuzes die je maakt. 

Vanaf zondag 18 sep 2022 starten we met de Markt van Waarde. Een vervolg op werkaandewinkel, nu geen winkel meer maar een maandelijkse markt. Waar naast een grote kledingmarkt ook plek is voor particulieren die hun eigen tweedehandsspullen willen verkopen. Samen organiseren we een ontmoetingsplek voor duurzaamheid.